Spaudos konferencija skirta renginiui “Europa. Napoleonas I Kaune. 1812”

Kviečiame į spaudos konferenciją skirtą gyvosios istorijos festivaliui “Europa. Napoleonas I Kaune. 1812”, kuris vyks Kaune birželio 22-24 dienomis.

Spaudos konferencijos metu bus pristatyta detali renginio programa, pagrindiniai mieste vyksiančios šventės akcentai, šeštadienį vyksiančio rekonstruojamo „Deltuvos“ mūšio scenarijus ir mūšio dalyvių persikėlimo per Nemuną detalės.

Spaudos konferencijoje dalyvaus Kauno miesto mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius, Kauno turizmo ir informacijos centro direktorius Sigitas Sidaravičius, Vytauto Didžiojo karo muziejaus direktoriaus pavaduotojas Arvydas Pociūnas ir leidyklos „Eugrimas“, kuri renginiui išleidžia bestseleriu Europoje tapusią knygą „"Napoleonas ir Didžioji Armija 1812 m.", direktorius Saulius Petrulis.

Spaudos konferencija vyks birželio 18 dieną, 11 valandą Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto patalpose (Muitinės g. 14), taip vadinamame Napoleono name, kuriame jis nakvojo prieš didįjį žygį į Rusiją.
Primename, kad festivalis skirtas sudėtingų istorinių įvykių 200 metų sukakčiai paminėti. Renginio metu Nemuno saloje vyks prancūzų armijos persikėlimo per Nemuną (istorikų vadinamu vienu sėkmingiausių Pasaulio karo istorijoje) ir „Deltuvos“ mūšio rekonstrukcija; mieste - armijų paradai; Santakoje įsikurs 400 palapinių kareiviška stovykla; griaudės pabūklai; Laisvės alėjoje ir Senamiestyje šurmuliuos mugė, o šeštadienį Nemuno saloje vyks visos Lietuvos Joninių šventė ir nuotaikingas koncertas.

Renginyje laukiama atvykstant iki 1000 karo istorijos rekonstruktorių ir 30-50 kavaleristų (karių su žirgais) iš Prancūzijos, Rusijos, Anglijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos. Tris dienas vyksiančios šventės metu iš 30-ties artilerijos patrankų bus iššaudyta apie 200 kilogramų juodojo parako.

Daugiau informacijos apie gyvosios istorijos festivalį www.napoleonas.kaunas.lt